Achtergrond info

 

Ik zal me even voorstellen. Ik ben Ester Kerkhof, geboren in 1970 en woonachtig in Oss.

 

Tijdens het maken van glaskralen gebruik ik staven van gekleurd of transparant glas, die ik verwarm in de vlam van een gasbrander.

Hiermee maak ik de glaskralen in vele kleuren, kleurcombinaties, maten en vormen.

In holle kralen kunnen haren van dieren verwerkt worden. Ook kan ik as van een overleden dierbaar persoon of huisdier in het glas verwerken (zie voor meer informatie het kopje (herinneringskralen).

 

Ik ben al ruim tien jaar bezig met het maken van glaskralen. Ik heb hiervoor verschillende workshops gevolgd bij o.a. glaskunstenaar Jan Hein van Stiphout in Tilburg, waar mijn fascinatie voor glas is begonnen. Ik volg de ontwikkelingen in de glaskunst op de voet en blijf me dus regelmatig bijscholen om mezelf de nieuwste technieken eigen te maken.

Mijn eerste brander was een Conkinect brander, een ontwerp van bovengenoemde kunstenaar. Eind 2007 ben ik verder gegaan met een Minor brander. Deze zuurstofbrander heeft als voordeel dat ik meerdere soorten glas kan bewerken o.a. zilverglas. Ik werk met verschillende soorten zacht glas, onder andere Effetre, Cim, Double Helix en Lauscha.

Van de glaskralen maak ik kettingen, armbanden, oorbellen, hangers, ringtops, kindersieraden, sleutelhangers en andere cadeau-ideeën. Daarnaast kan ik op ieders verzoek maken wat men wil. Door de zelf vervaardigde glaskralen, zijn de sieraden altijd uniek en dat maakt ze heel bijzonder.

Ik deel mijn passie graag met anderen en geef workshops aan cursisten op diverse niveau’s. Sinds kort is mijn workshop-ruimte geheel vernieuwd en kan ik workshops geven aan groepen van 1 tot en met 4 personen. De cursisten variëren van echte beginners die ik de basistechnieken leer, tot gevorderden die ik de fijne kneepjes van het vak bij breng. Ieder begeleid ik met persoonlijke aandacht op zijn eigen niveau en eigen tempo (zie voor meer informatie het kopje ‘workshop’).

Kortom: glaskralen maken betekent voor mij meer dan alleen een hobby: ik vind er mijn ontspanning in en kan er mijn creativiteit in kwijt. Ik maak door mijn sieraden en workshops mensen enthousiast voor de glaskunst en hoop dat deze website daar voor u een begin van is.

 

Ester Kerkhof